Štrigova te zove – Urbanovo 2024

09.05.2024.

Općina Štrigova će ovog proljeća, od 17. – 19. svibnja biti domaćin već tradicionalnog festivala vina Urbanovo s glavnim događajem Festival pušipela u Domu kulture Štrigova, Štrigova 103. Posjetitelji će kroz tri dana moći kušati preko 170 vrhunskih vina iz 24 vinarije Udruge Hortus Croatiae. Prvog dana festivala bit će dodijeljene diplome s Međunarodnog ocjenjivanja vina, a istog dana će u suradnji s Državnim arhivom u Štrigovi i Državnim arhivom iz Rijeke biti otvorena izložba povijest vinarstva u Liburniji. Županija partner je Primorsko-goranska županija, koja će također predstaviti svoja vina. Uz navedeno, program je dodatno obogaćen s događajima kao što su WINE & SMILE QUIZ – ispred Pub-a Potkova (Terme Sv. Martin), COOKING SHOW by Bajzovi dvori & Marko Palfi te „Urbanovo WINE RUN“. Detaljnu satnicu možete provjeriti  ovdje. Ulaznice se mogu kupiti putem EVENTIMa.

U sklopu manifestacije Urbanovo će se održati još nekoliko događaja kao što je Gurman tjedan, Otvoreni podrumi te Sveta misa i blagoslov vinograda 26. svibnja 2024. u 11:00 sati kod Kapelice u Svetom Urbanu.

Gurman tjedan je prilika da uživate u neodoljivim kombinacijama najfinijih jela i izvrsnih međimurskih vina. Restorani će po promotivnoj cijeni u ponudi imati menije koji uključuju tri slijeda jela, a uz svaki slijed jela dobiva se čaša vina. Ponudu je dostupna od 03. – 09. svibnja, a detalje možete provjeriti na donjim plakatima:

Otvoreni podrumi održavaju se 24. i 25 svibnja diljem vinarija na našem području. Prava je to prilika za još jedan hedonistički posjet Međimurskoj vinskoj cesti i prepuštanju užicima iz ponude međimurskih vinarskih obitelji. Osim što će vas vinari zadiviti svojim vinima, oduševit će vas i predivna netaknuta priroda i predivan pogled na ono što je ukras gornjeg Međimurja, a to su bogati, pitomi i zeleni brežuljci na čijim se padinama uzgajaju najbolja vina u regiji. Uz vina, očekuje vas i bogata gastronomska ponuda, a za dobru zabavu pobrinut će se DJ-i, tamburaši i zabavljači. Detaljni raspored možete provjeriti ovdje.

Skip to content