Proslavljen Dan žena u Stanetincu

11.03.2024.

Udruga žena Stanetinec u nedjelju, 10. ožujka pripremila je bogat kulturno – umjetnički program u kojem su nastupili: Područna škola Stanetinec, Folklorno društvo Obrež, Tamburaški sastav „Podrumari“, August Dvanajščak, Karlo Novak Posavec i Srećko Kotnik te Udruga žena Stanetinec s predstavom „Vinski pajdoši“ autora Stjepana Škvorca.

Na kraju programa okupljenima se obratio i općinski načelnik Stanislav Rebernik koji je izrazio veliko zadovoljstvo i ponos da se više od deset godina održava priredba u Stanetincu povodom Dana žena.

– Svim ženama čestitam njihov dan, Dan žena. Ovdje biti danas kao i proteklih godina je nešto se ne smije propustiti, to je nešto što je odmor za dušu, zaborav za sve probleme i zato čestitam od srca svima vama koji do posljednjeg mjesta popunite ovaj vatrogasni dom, a još više čestitam onima koji organiziraju i pripremaju program koji smo danas gledali, a to je prije svega Udruga žena Stanetinec. Danas smo gledali program kojeg se ne bi postidjele vidjeti i neke druge pozornice, tako da je šteta da se samo jednom ovo ovdje događa. Prije 115 godina prvi se put obilježio Dan žena – možemo reći – da, to je nešto što se mora obilježavati. Zbog toga, od srca vam čestitam vaš dan i vidimo se dogodine na istom mjestu! – rekao je štrigovski načelnik Stanislav Rebernik.

Nakon kulturno – umjetničkog programa, Udruga žena Stanetinec počastila je sve prisutne dok se
za dobru atmosferu pobrinuo Tamburaški sastav „Podrumari“.

Bravo za žene iz Stanetinca!

 

Skip to content