Vincekovo bez granica 2023

U Štrigovi se i ove godine organizira Vincekov pohod koji će se održati 21.01.2023. kojeg ove godine krasi krilatica “bez granica/meja.” Ulaskom Republike Hrvatske u Schengen zonu ukinute su granice te su mogućnosti pohoda znatno proširene. Radi obilježavanja ulaska Republike Hrvatske u Schengen zonu ruta pohoda će ove godine prolaziti dijelom i kroz Republiku Sloveniju.

Okupljanje za pohod je predviđeno u 8:30 sati kod Doma kulture u Štrigovi gdje će se moći kupiti kotizacije za punktove. Iznos kotizacije iznosi 10,00 € te uključuje 4 bona za piće i jedan za hranu. Pohod kreće iz Štrigove prema Vinariji Novak gdje je prva stanica našeg pohoda. Od Vinarije Novak kreće se prema drugoj stanici koja je na poznatoj lokaciji Šprinc, Točka prijateljstva Štrigova/Raskrižje. Iz Šprinca spuštamo se prema trećoj stanici, Vinarija Krampač. Slijedi nešto duži dio staze gdje stižemo na našu zadnju stanicu Mađerkin breg gdje će nas ugostiti Vinarija Cmrečnjak. Naš put završavamo na početnoj točki kod Doma kulture u Štrigovi.

Ako volite šetnju, vino i vinograde ili samo dobro društvo pridružite nam se u ovom posebnom izdanju proslave Vincekova!