Susret u Šprincu 2023.

Ove godine susret u Šprincu započinje u 10:30 sati s povorkom cvijeća koja kreće s razkriške i štrigovske strane do kapelice u Šprincu. Početak povorke s razkriške strane je Veščica 17a, domaćinstvo Srša, a sa štrigovske strane Banf i 201, domaćinstvo Novak.
U 11:00 sati će se kod kapelice u Šprincu, posvećene Marijinom uznesenju, održati sveta misa s blagoslovom cvijeća, koju daruje razkriški svećenik mons. Franc Režonja, a vodit će je u suradnji s štrigovskim svećenikom dr. Kristijanom Kuharom.
Susret će se nastaviti u velikom šatoru kod kapelice u Šprincu uz blagoslov  i vinograda. U 12:30 sati počinje kulturni program, a od 13:30 sati će nastupati pjevači i svirači s obje strane granice te ansambl Štrk.
Od mjesta susreta u Šprincu do obližnjeg vidikovca na Mađerkinom bregu (HR) će u poslijepodnevnim satima voziti turistički vlakić.
Naglasak događaja je proslava velikog kršćanskog blagdana te također suradnja ljudi dvaju susjednih naroda, Slovenije i Hrvatske te susret Prleka i Prekmuraca i Međimuraca.
Događaj će ove godine biti nešto posebno, jer više nema schengenskih pravila.