Besplatan prijevoz za starije osobe

U sklopu projekta Gero Age2,  Centar za pomoć u kući Međimurske županije tokom 2018. godine će pružati starijim osobama BESPLATNE usluge prijevoza do liječnika na području Međimurske županije.

BESPLATNE USLUGA PRIJEVOZA ZA STARIJE OSOBE

Uvjeti za ostvarivanje usluga besplatnog prijevoza na području Međimurske županije su:

– da je osoba starija od 60 godina,
– da je sa područja Međimurske županije,
– da treba prijevoz/pratnju liječniku na području Međimurske županije i da si nije sama u mogućnosti osigurati prijevoz ili da joj je uz prijevoz neophodna usluga pratnje koju si ne može sama osigurati. Također, osobe moraju biti pokretne ili polupokretne.(zbog prijevoza automobilom)
Prednost imaju osobe slabijeg imovinskog stanja.

Ovim putem pozivamo osobe koje ispunjavaju navedene uvjete i potrebna im je usluga prijevoza do liječnika da nam se jave na broj telefona  099/209-26-13.

INFO telefon za starije osobe 

U sklopu projekta Gero Age2 na području Međimurske i Varaždinske županije dostupan je i INFO telefon svake srijede od 8-16 sati na broju telefona 099/637 90 88. Na INFO telefonu starije osobe se mogu informirati o svojim pravima iz sustava socijalne skrbi, besplatnom prijevozu, razlici između ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju i mnogim drugim temama.

Projekt traje do kraja prosinca 2018. (ili do isteka predviđenih sredstava) a financijski ga podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

(Fotografija je iz arhive Centra i kao takva ne može se koristiti za neke druge svrhe bez dozvole ravnateljice).

S poštovanjem,

Lana Zvošec,

Voditeljica projekta